THE LIBRARY SESSIONS

 

ZATERDAG 18 MEI OM 20:00

Braembibliotheek
Sint-Cordulaplein 13, 2900 Schoten

 

 

Rick De Leeuw & Jan Hautekiet

Rick de Leeuw  en Jan Hautekiet troffen elkaar in 1994 muzikaal bij Spelers & Drinkers, een project van de AB dat Nederlandstalig repertoire bij een nieuw publiek wilde introduceren. Jaren nadien vinden Rick & Jan mekaar terug op de set van De Laatste Show en na de split van Tröckener Kecks start een lange reeks theatertours, met in 2004 een dvd en in 2008 de cd Waar tot gevolg. Theatershows met verhalen, gedichten, eigen muziek, maar ook vertalingen van Tom Waits, Léo Ferré en Lou Reed. Voor die laatste hebben Rick & Jan een bijzondere fascinatie, die najaar 2019 zal resulteren in Lou Reed & het Existentialisme, een theatertour met Prof. Johan Braeckman. De concerten die Rick de Leeuw en Jan Hautekiet in Vlaanderen en Nederland doen, laten een enthousiast publiek kennis maken met een zanger die een rijk muzikaal verleden met hart en ziel koppelt aan een gretige honger naar de toekomst en een pianist die uit zijn rol van sessiemuzikant stapt en de directe en muzikaal intieme confrontatie met hem aangaat.

+++    Rick De Leeuw

jonge (Schotense) leeuwen

4 creatieve studenten van de Schotense Academie openen de avond. Floortje de Backer & Eva Balemans brengen eigen gedichten op een pianobegeleiding van Geert Mertens & Simon Vande Ginste. Night Shots geeft lokaal talent met plezier een podium en een kennismaking met twee oude rotten uit het vak.

tickets in voorverkoop

De tickets kosten 17,50 euro en liggen de avond zelf vanaf 19:30 klaar aan de inkom. Bestellen doe je via overschrijving van het aantal tickets x 17,50 euro op rekening van Night Shots - BE33 0018 4477 0046 - met vermelding van "BIB + je naam + je gsm-nummer". De inschrijving is pas geldig na ontvangst van de betaling. Het aantal is heel beperkt dus er snel bij zijn is de boodschap!

tickets aan de kassa

De avond zelf kosten de tickets 20 euro maar gezien het beperkt aantal plaatsen is het verstandig onze facebookpagina in het oog te houden of ze niet uitverkocht zijn.

Update donderdag 16 mei: we zetten indien nodig een stoeltje bij, voorlopig is er nog een 20-tal tickets beschikbaar!